Recepty

Filety ze pstruha grilované v tyrolském špeku, pečené grenaille brambory, holandská omáčka

05 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
4 kusy filet ze pstruha
1 lžíce citrónové šťávy
16 kusů plátků tyrolského špeku
sůl
600g grenaille brambor
pepř
4 kusy žloutků
100g másla

Postup přípravy:
Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, zabalíme do špeku a opečeme na pánvi po obouch stranách. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a potom rozpůlíme. Opečeme na kousku másla
do zlatova. Ve vodní lázni vyšleháme žloudky s citrónovou šťávou a solí do pěny, přiléváme rozpuštěné máslo, až nám vznikne hladká omáčka. Poté ihned servírujeme.

 

Filety ze pstruha grilované na bylinkách s restovanou zeleninou
a šťouchaným bramborem

06 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
4 kusy filet ze pstruha
400g brambor
1 lžíce olivového oleje
2 kusy jarní cibulky
2x snítky rozmarýnu
50g másla
2x snítky tymiánu
sůl
2x snítky oregána
pepř
400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev)

Postup přípravy:
Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, osolíme a opečeme kůží dolů na olivovém oleji. Přidáme bylinky a máslo. Otočíme a odstavíme. Občas přelijeme máslem z pánve. Uvařené brambory rozmačkáme a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky
a orestujeme na pánvi. Dosolíme a dopepříme. Poté ihned podáváme.

 

Filety lososového pstruha s dušenou mrkví, červenou čočkou a restovanou cuketou

08 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet lososového pstruha
sůl
200g červené čočky
pepř
200g mrkve
olivový olej
200g cuket
máslo
šťáva ze 2 limet
třtinový cukr

Postup přípravy:
Filety nakrájíme na stejné kousky a opečeme kůží dolů na olivovém oleji. Přidáme máslo a odstavíme. Čočku uvaříme na zkus a dochutíme šťávou z limety, cukrem a solí. Mrkev Mrkev nakrájíme a uvaříme do měkka a cuketu orestujeme do zlatova. Poté ihned podáváme.

 

Filety lososového pstruha na bazalkovém krupotu, zeleninové chipsy, citrónová omáčka

07 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g filet z lososového pstruha
šťáva ze 2 citrónů
2 kusy jarní cibulky
100ml smetany
200g ječných krup č. 7
2x žloudek
500g čerstvé bazalky
sůl
100g másla
pepř
300g zeleniny na chipsy (mrkev, celer, dýně, řepa)

Postup přípravy:
Filety z lososového pstruha nakrájíme na 200g kousky a kůži nařízneme, nasolíme a opečeme
na olivovém oleji z obou stran. Kroupy uvaříme a scedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku, přidáme kroupy a rozmixovanou bazalku s kouskem másla. Dochutíme a doředíme na tekutější konzistenci. Zeleninu nakrájíme na nářezovém stroji na tneké plátky a usmažíme do zlatova. Ihned osolíme. Smetanu svaříme s citrónovou šťávou a zjemníme žloudkem.

 

Grilovaný filet z jesetera v bylinkové marinádě s pečenou bramborou plněnou grilovanou zeleninou

05 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g jeseter filet s kůží
100g směs bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, šalvěj)
2x lžíce olivového oleje
0,5dcl. Bílého vína
šťáva ze 2 limetek
1dcl mléka
4x velké brambory
sůl, pepř
400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev)

Postup přípravy:
Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky a nasolíme. Bylinky nasekáme najemno
a smícháme s olivovým olejem. Potřeme tím staeky a necháme 20 minut v ledničce. Rozpálíme pánev, steaky z filet opečeme z obou stran a přidáme kousek másla a odstavíme. Brambory upečeme
na mořské soli do měkka, nařízneme a naplníme ogrilovanou zeleninou. Mléko svaříme s vínem
a tyčovým mixérem napěníme.

 

Filet z jesetera s krustou z bílého chleba, restovanými grenaille bramborami a vinnou omáčkou

05 Ingredience (kalkulována na 4 porce):
800g jeseter filet s kůží
1dcl bílého vína
400g grenaille brambory
1dcl smetany
4x plátky toastového chleba
2x žloudek
50g strouhaného parmazánu
sůl
50g másla
pepř
½ čajové lžičky kurkumy

Postup přípravy:
Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky, které opečeme na rozpálené pánvi
do zlatova, přidáme kousek másla a odstavíme. Z chleba, parmazánu a másla namícháme směs
na krustu. Přidáme kurkumu a rozdělíme na opečené filety. Dáme pod salamander a zapečeme
do zlatova. Brambory uvaříme do měkka, rozpůlíme a orestujeme na pánvi. Smetanu svaříme s vínem
a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme žloutkem a už nevaříme. Poté ihned podáváme.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.