Recepty
Filety ze pstruha grilované v tyrolském špeku, pečené grenaille brambory, holandská omáčka
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 4 kusy filet ze pstruha 1 lžíce citrónové šťávy 16 kusů plátků tyrolského špeku sůl 600g grenaille brambor pepř 4 kusy žloutků 100g másla Postup přípravy: Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, zabalíme do špeku a opečeme na pánvi po obouch stranách. Brambory uvaříme ve slupce do měkka a potom rozpůlíme. Opečeme na kousku másla do zlatova. Ve vodní lázni vyšleháme žloudky s citrónovou šťávou a solí do pěny, přiléváme rozpuštěné máslo, až nám vznikne hladká omáčka. Poté ihned servírujeme. |
Filety ze pstruha grilované na bylinkách s restovanou zeleninou
a šťouchaným bramborem
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 4 kusy filet ze pstruha 400g brambor 1 lžíce olivového oleje 2 kusy jarní cibulky 2x snítky rozmarýnu 50g másla 2x snítky tymiánu sůl 2x snítky oregána pepř 400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev) Postup přípravy: Filety ze pstruha duhového zbavíme všech kostí, osolíme a opečeme kůží dolů na olivovém oleji. Přidáme bylinky a máslo. Otočíme a odstavíme. Občas přelijeme máslem z pánve. Uvařené brambory rozmačkáme a přidáme najemno nakrájenou cibulku. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky a orestujeme na pánvi. Dosolíme a dopepříme. Poté ihned podáváme. |
Filety lososového pstruha s dušenou mrkví, červenou čočkou a restovanou cuketou
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 800g filet lososového pstruha sůl 200g červené čočky pepř 200g mrkve olivový olej 200g cuket máslo šťáva ze 2 limet třtinový cukr Postup přípravy: Filety nakrájíme na stejné kousky a opečeme kůží dolů na olivovém oleji. Přidáme máslo a odstavíme. Čočku uvaříme na zkus a dochutíme šťávou z limety, cukrem a solí. Mrkev Mrkev nakrájíme a uvaříme do měkka a cuketu orestujeme do zlatova. Poté ihned podáváme. |
Filety lososového pstruha na bazalkovém krupotu, zeleninové chipsy, citrónová omáčka
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 800g filet z lososového pstruha šťáva ze 2 citrónů 2 kusy jarní cibulky 100ml smetany 200g ječných krup č. 7 2x žloudek 500g čerstvé bazalky sůl 100g másla pepř 300g zeleniny na chipsy (mrkev, celer, dýně, řepa) Postup přípravy: Filety z lososového pstruha nakrájíme na 200g kousky a kůži nařízneme, nasolíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran. Kroupy uvaříme a scedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku, přidáme kroupy a rozmixovanou bazalku s kouskem másla. Dochutíme a doředíme na tekutější konzistenci. Zeleninu nakrájíme na nářezovém stroji na tneké plátky a usmažíme do zlatova. Ihned osolíme. Smetanu svaříme s citrónovou šťávou a zjemníme žloudkem. |
Grilovaný filet z jesetera v bylinkové marinádě s pečenou bramborou plněnou grilovanou zeleninou
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 800g jeseter filet s kůží 100g směs bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, šalvěj) 2x lžíce olivového oleje 0,5dcl. Bílého vína šťáva ze 2 limetek 1dcl mléka 4x velké brambory sůl, pepř 400g zeleniny ( cuketa, lilek, paprika, cherry rajčata, mrkev) Postup přípravy: Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky a nasolíme. Bylinky nasekáme najemno a smícháme s olivovým olejem. Potřeme tím staeky a necháme 20 minut v ledničce. Rozpálíme pánev, steaky z filet opečeme z obou stran a přidáme kousek másla a odstavíme. Brambory upečeme na mořské soli do měkka, nařízneme a naplníme ogrilovanou zeleninou. Mléko svaříme s vínem a tyčovým mixérem napěníme. |
Filet z jesetera s krustou z bílého chleba, restovanými grenaille bramborami a vinnou omáčkou
![]() |
Ingredience (kalkulována na 4 porce): 800g jeseter filet s kůží 1dcl bílého vína 400g grenaille brambory 1dcl smetany 4x plátky toastového chleba 2x žloudek 50g strouhaného parmazánu sůl 50g másla pepř ½ čajové lžičky kurkumy Postup přípravy: Filety s kůží z jesetera sibiřského nakrájíme na 200g steaky, které opečeme na rozpálené pánvi do zlatova, přidáme kousek másla a odstavíme. Z chleba, parmazánu a másla namícháme směs na krustu. Přidáme kurkumu a rozdělíme na opečené filety. Dáme pod salamander a zapečeme do zlatova. Brambory uvaříme do měkka, rozpůlíme a orestujeme na pánvi. Smetanu svaříme s vínem a dochutíme solí a pepřem. Zjemníme žloutkem a už nevaříme. Poté ihned podáváme. |