Nabídka ryb

ps_duh

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss):

Pstruh duhový se do české republiky rozšířil až závěrem 19. Století. Jeho původní vlastí je severní Amerika a Asie. Maso pstruha duhového obsahuje malé množství kostí, které se navíc od masa snadno oddělují. Existuje nepřeberné množství jednotlivých receptů, jak upravit pstruha. Je možné ho péci, udit, grilovat, ale i marinovat.

Na Pstruhařství Jizerské hory s.r.o. je pstruh duhový jednou z hlavních chovaných ryb.

Pstruha duhového nabízíme k odběru o hmotnosti cca 0,25 až 0,5 Kg / kus

 
ps_duh_los

Pstruh duhový - lososový (Oncorhynchus mykiss):

Pstruh duhový - lososový je vlastně Pstruh duhový, který se chová do větších kalibrací. Pstruh duhový – lososový se řadí mezi velmi ceněné druhy lososovitých ryb v gastronomii i sportovního rybolovu díky své dravosti, velikosti ale i zbarvenému masu do sytě oranžova.

Pstruha duhového - lososového nabízíme k odběru o hmotnosti cca 0,8 až 3Kg / kus

ps_duh

Jeseter ruský (Acipenser gueldenstaedti):

Jeseter ruský je hospodářsky významným druhem loveným pro maso i jikry (kaviár), jehož stavy však stále klesají a na mnoha místech musí být chráněn. V České republice se rozšiřuje díky umělých odchovům především v soukromých revírech a je velmi oblíben k nasazování do okrasných jezírek a nádrží. Jeseter ruský je původem z Kaspického a Černého moře. Je to prehistorická ryba, která je po žraloku druhou nejstarší rybou.

Jesetera ruského nabízíme k odběru o hmotnosti cca 0,3 až 1 Kg / kus

ps_duh

Jeseter sibiřský (Acipenser baeri):

Jeseter sibiřský není původní česká ryba, původ má v sibiřských veletocích. V České republice se rozšiřuje díky umělých odchovům především v soukromých revírech. Jeho obliba však stále roste nejen v tuzemsku, ale i v dalších evropských zemích. Jeho maso je chutné, avšak vzhledem k tomu, že se do českých vod a kuchyní rozšířil ve velkém až v posledních letech, je zatím jen málo receptů připravených speciálně pro jeseteří maso. Experimentování se meze nekladou, odborníci však doporučují méně koření, aby nezanikla charakteristická chuť masa jesetera. Kromě kuchyně nachází jeseter sibiřský své uplatnění také jako ryba do okrasných jezírek a nádrží.

Jesetera sibiřského nabízíme k odběru o hmotnosti cca 3 až 5 Kg / kus

 

ps_duh

Pstruh duhový - zlatý (Oncorhynchus mykiss):

Pstruh duhový – zlatý je jednou z barevných mutací pstruha duhového, který má především nažloutlou barvu. Nemá typická zelená
a hnědá pole, ale zůstal mu pouze červený pruh uprostřed těla. Experimentování v kuchyni se meze nekladou, díky své zlaté barvě je
po upečení medově zbarvený. Kromě kuchyně nachází pstruh duhový – zlatý své nejdůležitější uplatnění jako ryba do okrasných jezírek a nádrží.

Pstruha duhového - zlatého nabízíme k odběru o hmotnosti cca 0,2 až 0,4 Kg / kus

 

 

Siven arktický (Arctic char):  

Siven arktický je v přírodě nejseverněji žijící sladkovodní rybou, která se přirozeně vyskytuje od Alpských jezer po sladké vody Islandu a Severní Ameriky. Je chuťově tak trochu křížencem mezi pstruhem a lososem, ale má jen ty jejich nejlepší vlastnosti. Lososovi se podobá světle oranžovým zabarvením svaloviny, pstruhovi hezky pevným a méně tučným masem.

Sivena arktického nabízíme k odběru o hmotnosti cca 0,5 až 1,5 Kg / kus

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.